Pierde mai multă greutate în căldură sau rece

pierde mai multă greutate în căldură sau rece

Arealul de răspândire[ modificare modificare sursă ] Vulpile polare trăiesc de obicei în emisfera nordică, la nord de cercul polar ScandinaviaInsula SpitzbergenIslandaRusia de Nord, Canada de Nord, Alaska și Groenlanda.

pierde mai multă greutate în căldură sau rece

Habitatul lor fiind regiunile de tundrăputând fi văzute și pe gheața Oceanului Arcticse presupune că în căutare de hrană, vulpile pot parcurge distanțe de peste de km. Mod de viață[ modificare modificare sursă ] Hrana vulpilor constă din lemingi Lemmus lemmus sau alte rozătoare polare Lemmus sibiricus, Microtus oeconomus, Myodes rufocanus.

pierde mai multă greutate în căldură sau rece

Mai consumă și insecte, fructe, ouă și pui de păsări, ca și cadavre de animale, fiind un însoțitor al urșilor polari. La 26 martieaceasta a părăsit Insula Spitsbergen din arhipelagul Svalbardadministrat de Norvegia. După 21 de zile parcursese km pe gheața marină și a ajuns în Groenlandala 6 aprilie A continuat să se deplaseze, astfel că la 1 iulie a ajuns pe Insula Ellesmere din Arhipelagul Arctic Canadiandupă ce parcursese 3.

pierde mai multă greutate în căldură sau rece

Sistemul de urmărire a transmis zilnic date, câte trei ore. S-a calculat că vulpea a parcurs, în medie, 46,3 km pe zi, cea mai mare distanță parcursă într-o zi fiind de km, pe o placă de gheață aflată în mișcare.

pierde mai multă greutate în căldură sau rece

Alopex lagopus. În: IUCN Lista roșie a speciiilor periclitate IUCN.

pierde mai multă greutate în căldură sau rece

Descărcat pe 6 October

Ațiputeafiinteresat